HYRDPR DKCH INTCH LP1 KLUBCH DKFSCH DKHMCH WHENWAY DECORATED HERO FS N Ex CGC

 

Født d. 9/11-97. Opdrætter: Kennel Whenway v/ Bruce og Sheena Kilsby, England.

DNA TESTET FRI FOR CEA & TNS

INTERNATIONAL CHAMPION

"8 år, en Border Collie når den er bedst, uovertruffen flot helheds balance, passende i alle afdelinger, prima velskåret hoved, stærkt næseparti, vidunderligt blik, prima velansatte ører, god hals, god stram krop, særdeles velvinklet med prima velstillede bagben og parallelle haser, nydelig lang og lav hale, bevæger sig prima effektivt, giver udtryk af utrættelighed, prima pels, prima væsen".
1. pr. 1. ch.kl. Bedste Senior, BIK1 og BIR.

Race specialist Tuula Tammelin d. 21.5.05

International Champion.

Robbie og hans søn DKLPCH HYRDPR1 Bridacre WispRobbie er født i England, hvor han også boede de første 4 år af sit liv.
Han blev brugt som avlshund og er far til 5 kuld dejlige hvalpe i England. Hans hvalpe klarer sig så godt på Engelske udstillinger, at Robbie gennem flere år har været placeret i Top 10 på Englands Årets Avlshan liste.
Han blev også udstillet en del og klarede sig rigtig godt. Her er hans bedste resultater:

18.07.95 - Bath ch.show: 1. vinder og "Best puppy dog".
15.08.98 - Welsh Kennel Club ch.show: 1. vinder og "Best puppy dog".
11.09.98 - Richmond ch.show: 1. vinder og "Best puppy dog".
11.10.98 - Midlands BCC open show: 1. vinder, "Best puppy" og "Reserv Best Dog".
23.10.98 - Midland Counties ch.show: 1. vinder og "Best puppy".


Hans sidste udstilling i England var d. 12.2.99. ved Manchester ch.show hvor han vandt "Junior dog klassen" foran 17 andre hunde. Han var kvalificeret til Crufts 2000, men kunne ikke deltage, da det var hans opdrættere Bruce og Sheena Kilsby, der dømte Border Collier. Han har dog siden taget revance... Han har deltaget ved Crufts flere gange siden han flyttede til Danmark.

 

Robbie ankommerD. 5. marts 2001 kom Robbie til Danmark. Han blev fløjet fra Birmingham til Kastrup, en rejse der normalt varer 2 timer, men pga. mund- og klovsygen i England var der ekstra kontrol i begge lufthavne, så der gik 9 timer fra han blev indlevert i England og til han blev udlevert i Danmark.

Da Robbie kom til Danmark begyndte et helt nyt liv for ham. Han kom fra et liv i hundegård, men allerede på hans første dag i Danmark, var han med til agility træning. Han havde endnu ikke lært at komme når det blev kaldt, så jeg var nødt til at løbe med et pivdyr i hånden. Pivet fra et pivdyr var det eneste der kunne få ham til at komme.

 

 

Robbies største passion er FÅR. Første gang han mødte får, var de inde i en fangefold. Robbie blev sluppet uden for folden og han travede uden at tøve om på den anden side af folden og fandt perfekt balance overfor mig - med fårenen imellem os. Han var ikke et øjeblik i tvivl om, hvad det handlede om. Robbie har godt overblik når han hyrder og er dygtig til at forudsige hvad fårene vil gøre.
Gennem en årrække var vi akive ved hyrdehundekonkurrencer og vi kørte langt for at træne flere gange om ugen, men man kan ikke nå det hele og det blev svært at nå længere inden for hyrdetræningen uden daglig adgang til få, så vi skruede ned for 'blusset' og kastede os over andre sportsgrene...

Ved BCKs Årsstævne d. 27.7.02. bestod Robbie racens brugsprøve - en hyrdeprøve. Han fik 69 points (der skal 60 point til for at bestå) og blev 2. vinder i klassen. Næste dag bestod han igen - denne gang med 74 points og som 3. vinder. Sammenlagt ved Årsstævnets hyrdehundekonkurrence over begge dage blev han 3. vinder. Siden har han deltaget i flere hyrdeprøver - altid med godt resultat!

I foråret 2005 besluttede jeg, at Robbie skulle træne lydighed. Han havde ikke tidligere arbejdet med den form for træning, men på 1½ måned blev han klar til en LP1, som han bestod med 173,5 points og som vinder af klassen. Lydighedstræningen blev start-skuddet til Robbie's HTM karriere. Når han kunne gå lydighed, så kunne han også danse! Så det gjorde han! Han var en fast del af Hazylands dansetrup både ved opvisninger og konkurrencer og altid har altid placeret sig i toppen af sin klasse. Han var super tændt på sin dog dancing og det var en fornøjelse at træne og optræde med ham. Han er nu Dansk HTM og Dansk Freestyle Champion og han har opnået den engelske titel FS N Ex.

I efteråret 2009 gik Robbie på pension - da var han 12 år gammel.

 

Siden Robbie kom til Danmark har han været udstillet en del og det er gået godt. D. 18.7.02. blev han Dansk Champion og d. 21.6.03 blev han International Champion. Han har desuden opnået certifikat i Tyskland og Polen. Robbie er en smuk, velbygget hund, der bevæger sig fantastisk.

TOP STUD DOG I ENGLAND
Nr. 7 i 2001
nr. 6 i 2002
nr. 8 i 2004


 

Robbie er en pragtfuld Border Collie. Han er smuk, har et fremragende temperament og har oven i købet hyrdeinstinkt.
Han er øjenspejlet uden anmærkninger i 6 ugers alderen og med et års mellemrum i den tid, hvor han blev brugt i avlen.
Han er HD fotograferet i England, hvor hans status er 4:5 og i Danmark hvor hans status er B.

Tusind tak til Maureen Briddon, der havde så stor tillid til mig, at hun lod mig få Robbie. Jeg er dybt taknemlig over at eje denne fantastiske Border Collie. Også en stor tak til Bruce og Sheena Kilsby. Uden deres seriøse avlsarbejde var Robbie aldrig blevet født.

 


En ældre herrer, men stadig i fin form :o)

 

10 uger gammel
Hyrdehunden
Agility
1½ år gammel i England
Freestyle: FAME 'I Sing The Body Electric'
CACIB og International Champion i Polen
Robbie og Ria
Agility
Freestyle: Sparkling Diamonds
Freestyle: FAME
Hyrdehunden
Crufts 2006
Hyrdehunden
Freestyle: Don't Tell Mama
Robbie og hans søn Whisper
Freestyle: Sparkling Diamonds
Crufts 2005
Smukt hoved
Ca. 8 år gammel
HTM: Variations
Hyrdehunden
Robbie og Hazy
Freestyle: Sparkling Diamonds
Træning i Holland Træning i England Robbies allersidste konkurrence
12½ år gammel En lur sammen med Bridie Smukke gamle Robbie - 12½ år

Se 5 generationers stamtavle