DKLPCH LP2DM02 HYRDPR1 DKHMCH DKFSCH HTMNM09 Bridacre Wisp HTM N Ex CGC 


Født. d. 13.01.00. Opdrætter: Kennel Bridacre v/Maureen og Derek Briddon, England


Jeg så Whisper første gang d. 12. marts 2000. Jeg var i England sammen med 4 hundevenner for at opleve den enorme hundeudstilling Crufts, men efter 3 dage i menneskemylderet orkede vi ikke mere udstilling, så vi blev enige om at bruge søndagen på, at besøge nogen border collie kenneler. Da vi kom til kennel Bridacre i Measham havde de to dejlige, 6 uger gamle hvalpe - en han og en tæve. Jeg forelskede mig øjeblikkeligt i hannen.
En måned senere købte jeg ham og fik ham hjem til Danmark. Han var fra begyndelsen en glad hund med super temperament. Han er begejstret for alle 2 og 4-benede og hvis man er i dårligt humør skal man bare kigge på Whisper. Han er altid i strålende humør og det smitter...

Whisper som han så ud første gang jeg så ham. Foto: Louise Smith

 

Whisper er nu blevet voksen og han har udviklet sig til en rigtig pæn hanhund. Han er velbygget, har smukke, svævende bevægelser og et udtryksfuldt hoved.

 

Whisper har trænet lydighed siden han var hvalp. Han er Dansk Lydigheds Champion og har desuden bestået den amerikanske CGC prøve. I 2001 blev han Årets LP1 hunde i Border Collie Klubben og i 2002 blev han Danmarks Mester i lydighed (LP2) samt Årets LP2 hund i Border Collie Klubben.

Da Whisper blev færdig som Lydigheds Champion, begyndte vi at arbejde på en ny gren inden for hundesporten: Heelwork To Music.

D. 19.5.07 blev Whisper, som den første hund nogensinde, Dansk Heelwork To Music Champion. Han opnåede titlen på 7 konkurrencer, hvilket betyder, at han var ubesejret på sin vej gennem klasserne. Weekenden efter - d. 26.5. - blev han Dansk Freestyle Champion. Også som den første!

Han har også haft succes ved konkurrencer i sportens hjemland England. Han har opnået den engelske titel HTM N Ex.
Læs mere i min dog dancing dagbog!

Whisper har optrådt både i TV2s
Go' Morgen Danmark...
-Og i
Go' Aften Danmark

I 2008 blev Whisper både Årets HTM og Årets Freestyle Hund og han vandt Individuelt NM Sølv (Göteborg, Sverige) i Freestyle. I 2009 repræsenterede han Danmark i den Internationale Freestyle Finale på Crufts. Han blev desuden Årets HTM Hund 2009 og blev Nordisk Mester i HTM. I 2010 blev han Årets HTM Hund for 3. år i træk og han var på det danske landshold, der blev verdensmestre i HTM.


Freestyle til The Man with the Iron Mask 'Surrounded'


Whisper - Årets HTM Hund 2009 - i midten.
Til venstre for ham er Beat, der blev Årets HTM kl. 1 Hund og til højre er det Biscuit, der blev Årets Freestyle Hund.


Nordisk Mester i HTM 2009


Hold Verdensmestre 2010

Lige som sin far har Whisper hyrdet får og deltaget ved hyrdeprøver. Han har absolut styr på hvad han skal og han er meget tændt, men arbejder alligevel roligt og koncentreret.
Han har i et halvt år arbejdet som hyrdehund for en fåreavler, der ikke havde nogen hund. Det modnede ham utrolig meget og gjorde ham stærkere.

I november 2002 bestod han sin hyrdeprøve. Siden har han deltaget i en del konkurrencer i kl. 1 og en enkelt i kl. 2. Han blev nr. 5 ved Dansk Hyrdehunde Klubs landskonkurrence (DM) i kl. 1 2004.

Whisper hyrder ikke længere - dog dancingen har ikke efterladt tid til andre interesser...

 

 

 

Design: Johanna AllanachWhisper elsker at lave noget - hvad enten det er lydighed, agility eller får, så er han altid med på den. Han er en fornøjelse at arbejde med.

Han har været til en del udstillinger og han har klaret sig godt. Her er nogen af hans kritikker:

Peter Bailey d. 28.5.00: "A very nice 4½ mth. old baby, a very good mover, very nice head, good eyes, nice expression, has good angulation, very attentive to his handler, I like him a lot."

Karen Dalgliesh d. 5.8.00: "7 mth. old male, nice headed dog, ears up and tipped, good front, nice topline, moves well."

Bruce Kilsby d. 6.8.00: "7 mth. old black and white, good head, semi-erect ears, good reach of neck, stands correct front and rear, good backline, good hind courses, good site gait. "

Dejlige Whisper - 9 år gammel og i fin form igen efter et frygteligt forår, hvor han blev meget syg og det så ud til, at han skulle ende sit liv i en alt for ung alder. Hvert sekund sammen med Whisper bliver værdsat. Han er en helt speciel hund!

Whisper fra unghund til i dag:

Ung Whisper sammen med sin mor og opdrætter
LP2 DM Vinder
Agility
Agility
Whisper elsker at se TV!
The Man With The Iron Mask
Ca. 2 år gammel
Ca. 3 år gammel
Agility
Afkøling efter hyrde-arbejde
Killer Queen
Hyrdehunden
Lord Of The Rings
Ca. 5 år gammel
The Man With The Iron Mask
Hyrdehunden
Training
Ca. 5 år gammel
Ca. 6 år gammel
8 years old
Killer Queen
The Man With The Iron Mask
Whisper og katten Jordbær
Opvisning på Vi Med Hund Messen
Individuelt NM Sølv 2008
Crufts 2009
Crufts 2009
Nordisk Mesterskab 2009
Nordisk Mesterskab 2009
Nordisk Mesterskab 2009
Main Arena opvisning ved World Dog Show 2010, Ratatouille VM 2010, Ratatouille Det danske VM landshold 2010
Verdensmestre 2010 Juli 2010 Juli 2010

Se 5 generationers stamtavle med link til billeder - klik her!